měšťanský dům

Patrový městský dům na parcele obdélného půdorysu štítovou stěnou do náměstí. Střecha sedlová s polovalbou, křídla zalomená, pokrytá betonovými taškami. V přízemí hlavního průčelí se do náměstí otvírají tři plné oblouky loubí nesené pilíři zděnými z kvádrů z červeného pískovce, pilíře mají profilované deskové hlavice, stěny pilířů s obdélnými zrcadly s vykouslými rohy. Střední část přízemí je dvoustupňově mírně předsazena a tvoří měký rizalit, předsazeny jsou i nosné pilíře středního oblouku. Při každém nároží jedna hladká lizéna. Patro pětiosé, okna šestitabulková, plastová, bez šambrána parapetů. V přízemí a v patře škrábaná omítka (břízolit), dožilá, patro členěno hladkými lizénami. Štít nově vyzděn z plynosilikátů, neomítnutý, spodní část štítu čtyřosá, vrchní tříosá, okenní otvory bez výplní. Podloubí je zaklenuto třemi poli křížové klenby s mírnými hřebínky. V levé části podloubí dvoukřídlá laťovaná garážová vrata, ve střední části původně zřejmě průjezd, nyní kovový výkladec, v pravé části podloubí kovové vstupní dveře a kovový výkladec. Ve střední části u průjezdu zachováno nadpraží kamenného ostění. Ostění nadpraží při krajích čtvrtkruhově vzedmuté, střed rovný. Ve vrcholu mohutný klenák na čele zdobený volutami, ve středu udání čp. a vročení 1733. Čelní plochy ostění jsou zdobeny dvoustupňovými zrcadly s vykouslými rohy, kopírují tvar ostění, v rozích reliéfy rostlinných větviček. Ostění z červeného pískovce. V zadní štítové stěně v přízemí dvě lícová čtyřdílná čtyřtabulková okna, dvojitá, špaletová, zamřížovaná, jedno typizované okénko a vstupní laťované dveře, vstup je zavezen sutí. V patře nad okny dvě stejná okna, okno nad vstupem probouráno ve stavební otvor, nad malým okénkem třídílné třítabulkové okno dělené poutce. Štít tříosý, v patře dvouosý, otvory bez výplní. V okapové stěně se v přední části otvírá oblouk loubí, za ním je zapuštěný vstup s laťovanými dveřmi, nad nimi obdélný světlík. Za vstupem malé obdélné okénko zamřížované štípanou mříží. V patře tři třídílná třítabulková okna dělená poutcem, špaletová, bez šambrán a parapetů, a jedno větší plastové okno. Okna nepravidelně rozmístěná. Fasáda obou průčelí hrubě omítnutá (ve více vrstvách), dožilá. Interiér nebyl přístupný. Při pohledu z exteriéru se průčelní místnost jeví jako valeně klenutá s trojbokými a pětibokými výsečemi. Z průčelní místnosti vede vstup do průjezdu, vstup s kamenným ostěním s ušima, zazděn. Strop nad patrem nový, hurdiskový, neomítnutý.