měšťanský dům

Dvoupatrový tříosý řadový městský dům. Střecha sedlová, do náměstí štít. Hlavní průčelí - v parteru fasáda členěná 4 ionskými kanelovanými pilastry na 3 pole v poměru 2:1:2, pilastry podporují kládí v úrovni kordonu. V ose domu na kladí nasazena reliéfní plastika lva. V krajních polích půlkruhově zaklenuté otvory. V 2. a 3.n.p. okenní osy, okna obtažena úzkou profilovanou šambránou na profil. podokenních římsách. V 2.n.p. rovné profilované se zubořezem nadokenní římsy na volutových konzolách. Profilovaná hlavní římsa, nad ní atika členěná pilastry, pole členěna obdélnými výplněmi. Střední pole rámováno plochými pilastry a ukončeno trojúhelným tympanonem se zubořezem. V poli 1 obdélné okno lemované šambránou s klenákem s rovnou nadokenní římsou. Křídla štítu volutová, po stranách plastické puky ve tvaru komolých jehlanů na vykrojených podstavách. Okenní konstrukce novodobé.