měšťanský dům

Jednopatrový, řadový dům v patře tříosý v přízemí jedno širší arkádové pole. Na průčelí pilastry s jónskými hlavicemi, kolem oken šambrány s uchy a kapkami, včetně štítu. Architektonické detaily akanty, šátky, mušle. Nad středním oknem průčelí obraz Žižky s letopočtem 1421. Tabulový štít s vykrojenými křídly s jedním oknem ukončený ve vrcholu segmentovým štítkem. Fasáda pozdně barokní či raně klasicistní. Sedlová střecha domu má hřeben kolmý k náměstí. Podél dvorního průčelí ve dvou podlažích dřevěné pavlače na kovových klasicistních konzolách. Objekt na středověké parcele má loubí zaklenuto valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi na hranách výsečí pásy lemované malým oblounkem. V zadní zdi loubí vlevo je domovní portál s nadsvětlíkem, kamenný, lištový s uchy.