měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům na severovýchodní straně náměstí propojený se sousedním domem č.p. 157. Na dům navazuje do dvora dvoupatrové křídlo, které má stejnou délku jako č.p. 157, s nímž vytváří dvůr o půdoryse písmena U. Hlavní průčelí do náměstí 2+2+2 okenní osy, které odděleny průběžným pilastrem se zdobenou kompozitní hlavicí.. Okna pravoúhlá s parapetní římsou a s nadokenní řimsou. Horizontálně je fasáda členěna na přízemí, v němž spodní část pilastrů pilastůy bosovaná, oddělené od prvního patra profilovanou kordonovou římsou. V přízemí je proražen průjezd, po levé straně dvě okna bez parapetů a nadokenních říms, po pravé straně výklad se vchodem do obchodu. Korounní římsa profilovaná, na konzolách, mezi nimi motiv pseodogotické kružby. Stavba zastřešena sedlovou střechou.