měšťanský dům

Jednopatrový dům, průčelí šestiosé, okna členěna do kříže, vrchní tabulky /dvě/ rozděleny svisle ještě na tři menší. První levá osa je také tvořena původními vstupními dveřmi se štukovým ostěním /rostlinné motivy/, půlkruhově zaklenuto. Nade dveřmi půlkruhově zaklenutá prosklenná tepaná železná stříška, na vrcholu tepaná koruna, v ní letopočet AD MDCCCCV. Do úrovně přízemních oken kemenný sokl s malými sklepními okénky. U okna v přízemí do poloviny tepané železné mříže s rostlinými motivy. Kolem oken mírně vpadlé šambrány. Korunní římsa uprostřed zvlněna, pod ní oválné okno, kolem něho rostlinné motivy, nad ním dívčí hlava. Na obou krajích střechy, na průčelí, štukové chrliče vody ve tvaru zvířecích hlav, na nich sedí vždy jedna polonahá postava dívky. Střecha sedlová, vzadu částečně rovná, dopředu mansardová, krytá prejzy. Zadní průčelí tříosé, hladké, pravý bok hladký.