měšťanský dům

Objekt v nesouvislé uliční zástavbě, při uliční čáře ul.Komenského jednopatrový. Střecha sedlová, hřeben rovnoběžný s průčelím. Krytina prejzová, krov dřevěný, stojatá stolice, průčelí 6-osé, nad středními dvěma osami vytažená atika se segmentovou stříškou, omítka štuková, plastická výzdoba. Průčelí: šestiosé, plasticky členěné. Sokl bosáž napodobující lomový kámen v řadách nad sebou, nad ním pás mělké ploché geometrické bosáže, linky jen v omítce, v ní parapetní římsičky pod každým oknem. Okna obdélníková protáhlá na výšku, dvoukřídlá s ventilací dělenou na 4 části, dvojitá, špaletová, dovnitř otevíravá. Mezi okny pás omítky svisle rýhovaný, ve výšce vodorovného příčníku a nad ním lemují okna pravoúhlé profilované šambrány. Dveře, v 1.ose zleva, dřevěné výplňové, v horní části prosklené s mříží, segmentově zaklenuté, s nadsvětlíkem členěným na dílky podobně jako okna. Oblé profilované ostění završené pěti "klenáky" a reliéfními prvky v rozích. Místo dvou pravých krajních okenních os výkladec a vstup do krámu. Patra oddělena pásem s reliéfní dekorativní výzdobou, uprostřed zalomeným a vybíhajícím v balkón. Patro hladké, okna stejná jako v přízemí. Nad středními dvěma osami, kde je i balkón, přerušená hlavní římsa atikou segmentově zaklenutou, zakončená stříškou (kovová konstrukce + sklo), nad ní pokračuje atika s malou římsou, na obou koncích podstavce s vázami. V ploše atikového štítu 3 okénka na půdu a opět zdobný reliéf. Na uliční průčelí navazuje krátká ohradní zeď, zakončená stříškou s prejzy a přerušená portálem se vstupní brankou na dvorek. K pravému štítu přiléhá objekt čp.199/II.