měšťanský dům

Jednopatrový městský dům v řadové zástavbě jižní fronty náměstí Přemysla Otakara II je vystavěný na úzké hloubkové parcele. Do náměstí se obrací trojosým neobarokním průčelím s edikulovým, štítem. Přízemí je prolomené dvěma rozměrnými prosklenými segmentovými portály obchodů v profilovaných šambránách s klenáky. V levém klenáku je uvedeno domovní číslo 194 a pravý je opatřený plastickým maskaronem. Mezipatrová římsa chybí, proto parapetní výplně jakoby visí pod okny. Výškově obdélná okna jsou posazena na průběžné parapetní římse, v šambránách lemovaných lištou a doplněná nadokenními římsami se segmentově vypjatými středy, pod nimiž se uplatňují čabrakové výplně s volutovými boky. Průčelí je zakončeno kladím s hladkým vlysem a profilovanou korunní římsou, nad níž je vztyčen domovní štít, zakrývající sedlovou střechu. Převýšené střední pole štítu lemují ploché pilastry nesoucí římsu a tympanon s vročením 1920, lemovaný konvexkonkávně tvarovanou římsou. Boky štítu jsou vykrojené, s úzkými rámci, zakončené hranolovými pilířky se štíhlými vázami klasicistního typu, z nichž dříve visely ploché čabraky, zasahující pod korunní římsu. Ve středu štítu je prolomené vysoké, stlačeně zaklenuté okno s plochou šambránou a klenákem. Nad oknem je úzkým římsovým profilem oddělen hladký pás vlysu.