měšťanský dům

Jednopatrový městský dům v západní frontě náměstí, s půdním polopatrem a sedlovou střechou orientovanou hřebenem souběžně s průčelím. Objekt je postavený na hloubkové protáhlé nepravidelné parcele, na níž stával ještě samostatný dvorní objekt, z něhož se zachovalo jen krátké torzo. Dům se obrací do náměstí nepravidelně členěným průčelím. V přízemí s pásovou bosáží na kamenném soklu se zachoval vlevo přetínavý pozdně gotický hrotitý oblouk vjezdového portálu, profilovaný výžlabky a hruškovcem. Profilace vybíhá z okosených trnožů. Profilace se přetíná jak po stranách tak i ve vrcholu. Původní ušlechtilá klasicistní vrata s rokokovými kazetovými výplněmi a proskleným nadsvětlíkem byla poškozena výměnou dveřních křídel s prosklenými výplněmi a nevhodným kováním. V pravé ose býval jednoduchý dřevěný krámcový výkladec, který při poslední rekonstrukci nahradil úzký obdélný vstup s nadpražní římsou na konzolkách. Na kordonouvou římsu ukončující přízemí dosedá spojitý parapetní pás, na jehož římsu jsou posazena okna. Patro bývalo pojednané empírovou bosáží střídající úzké a širší pásy a nárožní armaturou, která se zachovala v nynější hladce omítané ploše. V levé ose průčelí jsou v patře prolomena dvě okna sdružená pod jednotnou nadokenní římsu na konzolkách. V pravé ose je prolomeno jediné okno s obdobnou šambránou. Šambrány bývaly nasazeny na obdélné parapetní výplně s mělce ponořenými středy, které při neodborné rekonstrukci zanikly. Nad okny byla fasáda zakončena kladím s profilovaným architrávem a vysazenou korunní římsou. Ve vlysu bylo vloženo půdní polopatro se sledem ležatě obdélných větracích okének v hladkých šambránách. Novodobá vestavba do podkroví z 90. let 20. století zvýšila fasádu o vikýřový štít s trojicí oken a půlkruhově vypjatým frontonem.