měšťanský dům

Široké dvoupatrové průčelí o 5 osách má nezdobené přízemí oddělené profilovanou soklovou římsou, která je nad pozdně gotickým portálem s ostěním a městským znakem vyklenuta do vykrouženého štítu. Nad ním jsou zapuštěny erby rodu Greffů a Holldorfů z roku 1603. Zakřivený rizalit spojuje ostré gotické tvary portálu se zaoblenými barokními. Horní patra jsou rozčleněna rustikovanými rohovými lizénami a širokými římsami. Okna mají kvalitně profilované rámy s uchy a postranními střapci. Piano nobile zvýrazněno střídajícími nadokenními římsami a vykrouženými obloukovými štíty nad štukovou výzdobou. Podobný štuk na parapetech. Vstupní hala je zaklenuta plochou zrcadlovou klenbou na konzolách, rozčlánkovanou lištami s akantovými listy a perlovci. Na stěnách jsou fragmenty renesančního pomalování nad zazděnými gotickými rámy s ostěním. Konzola podepsaná Hansem Bauerem, 1603. Gotický lomený portál vede do vnitřního dvora, s dřevěným balkonem s balustrádou. V západním traktu jsou gotické sedlové portály, v prvním a druhém patře jsou zachovány gotické okenní rámy. V zadním traktu vede lomený portál do Kostelního náměstí. Nad ním je erbovní kartuše, rámující městský znak. Z gotické stavby je dochováno zdivo přízemí s gotickým oknem nalevo od vchodu a rovněž v přední hale v prvním patře s obdélníkovými gotickými okny do dvora. Schodiště v předním domě s dřevěnou balustrádou z roku 1735. Dřevěné stropy v prvním patře z roku 1603.