měšťanský dům

Dům čp. 97 stojí při SZ rohu Masarykova náměstí. Patrový zděný omítaný dům (v barvě bílé a cihlově červené) je obdélného půdorysu, k jeho SZ straně přiléhá zděná stavba obdélného půdorysu. Hlavní průčelí domu čp. 97 je o čtyřech osách s portálem ve druhé ose z J strany. Průčelí je členěno soklem, nárožní armaturou, sdruženými podvojnými okenními otvory s kamenným ostěním, nadokenními římsami v přízemí a korunní profilovanou římsou. Portál je kamenný s rustikou, vrcholovým klenákem a profilovanou římsou. Vjezd je ukončený půlkruhovým obloukem, s dřevěnými vraty. Vedle portálu je osazena pamětní deska s historií domu. V patře uprostřed je slepé okénko se šambránou a štukovou dekorací. Sedlové střechy s drobnými vikýřky (hlavní i provozní budovy) jsou kryty bobrovkami. Dvůr na JZ a JV straně ukončuje vysoká zeď, opatřená hladkou bílou omítkou, s pultovou stříškou s prejzy. Na JZ straně je boční vstup do dvora s novodobými kovanými vraty. Předmětem ochrany je dům čp. 97 a vymezené pozemky.