měšťanský dům

Objekt stojí v historickém jádru města Slavkova, východně od radnice na ulici směřující k historickému vstupu do města od Bučovic. Dům je dvoupodlažní, podsklepený, situovaný okapově hlavní fasádou do ulice jako součást řadové zástavby. Střecha je sedlová, opatřená třemi komíny. Na hlavní křídlo navazuje na jihovýchodě krátké přízemní hospodářské křídlo, další přízemní přístavek je v západní části dvorku. Hlavní fasáda je čtyřosá, s nestejně širokými rozestupy mezi jednotlivými osami. Fasáda je složitější profilací. V přízemí je zleva vjezd v segmentově zaklenutém otvoru. Výplň tvoří dvoudílná dřevěná vrata a nadsvětlík tvořený třemi skleněnými tabulkami kopírující tvar záklenku. Kolem vjezdu je jednoduchá šambrána se zvýrazněnými náběhy záklenku. Přízemí je dále narušeno plechovou představenou obchodní vitrínou (výkladcem), ve které je jedno pravoúhlé okno a dva pravoúhlé vstupy s novodobými výplněmi. V patře jsou čtyři pravoúhlé okenní otvory s jednoduchými kamennými podokenními římsami. Výplně jsou dvojité, čtyřdílné se čtyřmi skleněnými tabulkami. Dvorní fasáda je hladká, pouze s jednoduchou korunní římsou. K přízemí je vlevo přistavěna přízemní hranolová stavba s plochou střechou. Stavba skladu z nedávné doby je nedokončená v hrubém stavu bez omítek i okenních výplní. V přízemí následuje pravoúhlé okno a vstup v ose s vjezdem v hlavní fasádě. V pravé části fasády je přistavěno hospodářské křídlo, opatřené ze západu dvěma vstupy do kolen a zakončené větším prostorem někdejší prádelny zcela na jihu. Křídlo má pultovou střechu a je silně poškozeno zatékáním. V patře dvorní fasády hlavního křídla jsou dva pravoúhlé okenní otvory (vlevo širší otvor s dvojitou šestidílnou šestitabulkovou výplní, vpravo je výplň stejná jako na uliční fasádě). Zcela vpravo je pravoúhlý vstup na balkon. Výplní jsou dřevěné dveře s nadsvětlíkem, balkon je vynesen na ocelových nosnících, je opatřen jednoduchou válcovanou mříží a není již kvůli svému stavu přístupný. Sklep je tvořen několika valeně klenutými prostory s různou podlažností. Výše umístěné prostory mají stěny z lomového kamene a klenby z cihel, níže umístěná velká místnost zcela vystavěna z lomového kamene, na klenbě jsou vidět otisky po šalování.