měšťanský dům

Nárožní jednopatrový zděný měšťanský dům s půdním polopatrem, krytý valbovou střechou s krytinou bobrovkou, je situován na jihovýchodní straně Ugartova náměstí. Čtyřkřídlý dům byl vybudován na nepravidelném půdoryse kolem ústředního dvora. Hlavní symetricky řešenou fasádu obrácenou do náměstí člení pět okenních os. V přízemí je prolomena dvojce obloukově završených otvorů vyplněných širokými vraty a dále výkladec a obdélný vstup do bývalé prodejny. V patře pět vysokých obdélných okenních otvorů s šestitabulkovými výplněmi. V půdním polopatře nízké obdélné otvory uzavřené žaluziovými okenicemi. V přízemí fasádu člení teracový sokl a nad ním pásová bosáž. Segmentově zaklenuté vstupy jsou lemovány jednoduchým ostěním s klenáky ve vrcholech záklenků, hlavní vjezd je lemován pilastry. V patře odděleném od přízemí kordonovou římsou jsou na fasádě mezi okenními otvory a na nárožích mohutné podložené pilastry nesoucí profilovanou korunní římsu. Nad okny spočívajícími na podokenních římsách a parapetních výplních jsou situovány zprohýbané nadokenní římsy. Boční průčelí je členěno třemi okenními osami. V přízemí opět pásová bosáž a v patře podložené pilastry. Oproti hlavní fasádě jsou na bočním průčelí okna v patře rámována šambránami s ušima a klenáky v ose, které zasahují až ke korunní římse. V interiéru je dům s obchodně–provozním přízemím dispozičně řešen jako trojtrakt se zaklenutými prostorami v přízemí a plochostropými místnostmi v patře. V průjezdu je valená klenba s protilehlými lunetami a náznakem vytažených hřebínků.