měšťanský dům

Měšťanský dům je situován v centru MPZ, v horní části Velkého náměstí, v těsném sousedství brány do bývalého zámeckého areálu. Patrový dům je obrácený do náměstí kratší průčelní stranu o dvou okenních osách. Vysoké přízemí podpírají tři šikmé masivní opěráky, které jsou ukončeny zalomením patrové římsy. Mezi opěráky jsou dvě obdélná okna ve stuhové šambráně. Obdobná okna osvětlují i patro. Stěny patra oproti přízemí ustupují. Hlavní římsa je profilovaná. Průčelí vrcholí štítem v podstatě trojúhelníkového tvaru s vykrojenými stranami a vrcholem, který je zakončený obloučkem. Ve štítu je prolomeno oválné okénko s klenákem. Střecha je sedlová, v její dolní části jsou použity námětky. Severní průčelí nemá okenní otvory. K východnímu průčelí domu je přistavěn sousední objekt, v nezastavěné části fasády se v patře nachází dvoudílné okno. Dům je přístupný ze západního průčelí z prostoru za zámeckou branou. V západním průčelí byla nahrazena původní okna trojdílnými a malými okénky, která jsou zasklena luxfery.