měšťanský dům

Nárožní třípatrový městský dům umístěný na lichoběžníkové parcele, sestávající ze dvou křídel, orientovaných do Zelného trhu a Kapucínského náměstí. Průčelí obrácené do Zelného trhu je dvouosé, průčelí do Kapucínského náměstí dvakrát zalomené, dvanáctiosé. Střechy jsou sedlové. Neorenesanční historizující fasády obou průčelí mají obdobnou klasickou skladbu. Soklová zóna a nároží jsou opatřena bosáží. Okna a vstupy v soklové zóně mají půlkruhové záklenky. Soklovou zónu od prvního patra odděluje profilovaná kordonová římsa, průčelí završuje vyložená profilovaná korunní římsa na bohatě dekorovaných konzolách. Fasáda do Zelného trhu o dvou okenních osách je završena trojúhelným štítem. Sdružená pravoúhlá okna v neorenesančním tvarosloví jsou v 1. patře opatřena meziokenními pilastry s kompozitní hlavicí, nesoucími kladí a přímou návojovou římsu. Okna jsou rovněž akcentována profilovanými parapetními římsami s obdélnými mělkými vpadlinami ve vlysu. 2. patro je členěno kordonovu parapetní římsou, na niž dosedají okna s profilovanými šambránami a přímými návojovými římsami. Obdobné tvarosloví s profilovanými šambránami a jednoduchými přímými návojovými a parapetními římsami mají rovněž okna třetího patra. V pásu mezi okny 2. a 3. patra se nachází reliéfní kruhové terče s antikizujícími portrétními bustami v hlubokém reliéfu a vegetabilním dekorem. Fasáda do Kapucínského náměstí nemá sdružená okna, jinak je utvářena shodně. Vstupy do domu jsou umístěny v obou průčelích – v průčelí do Zelného trhu v ose přiléhající k nároží, v průčelí do Kapucínského náměstí v sedmé ose od nároží – zde je půlkruhově zaklenutý široký vstup s půlkruhově zaklenutým profilovaným portálem s nákolníky, vyplněný dvoukřídlými dřevěnými vraty s nadsvětlíkem.