měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům se čtyřosou vstupní fasádou. Všechny čtyři pravoúhlé otvory přízemí, které dříve sloužily jako vrchody a výkladce, mají lištové šambrány a dnes jsou zazděné. Fasáda je prolamována obdélnými okny a členěna bosovanými lezénami (na krajích a v prvním patře), lezénami ze strukturované omítky (druhé patro) a vysokými hladkými lezénami, které spojují obě patra a na horní straně jsou doplněny plastickým dekorem. V rámci plochy fasády jsou jako jeden celek řešeny vnitřní dvě osy, které svírají ústřední plochu s iluzivně naznačenými okny a sjednoceny jsou průběžnou parapetní římsou. Okna jsou obdélná a dosedají na rovné parapetní římsy, které jsou v krajních osách horního patra doplněny vykrajovou plastickou výplní. Okna vnějších os prvního patra mají suprafenestru složenou z rovné nadokenní římsy na kanelovaných konzolách a plastických dekorativních útvarů základních geometrických tvarů (kruhy, obdélníky). Nad všemi okny druhého patra se táhne vlys běžící vlny. Nad okny prvního patra ústřední části jsou situovány reliéfní výplně se štíty a listovím. Plocha parapetů oken druhého patra je rýhována a doplněna kosočtvercovou plastickou výplní s hladkou omítkou. Plochu mezi okny ústřední části člení na způsob oken dvě nad sebou umístěné obdélné výplně s vykrajovanými rohy. Nad spodní je vyzdvižena rovná římsa. Pod horní je umístěna rovná parapetní římsa a pod ní vpadlá obdélná plocha. Průčelí je završeno lichoběžníkovým štítem, ve skterém jsou v ose nad okny ústřední části prolomena menší okna. Plocha šítu je členěna výplněmi ze strukturované omítky a hladkými lezénami. Na rozích štítu jsou na hranolových soklech osazeny koule. Střecha je polovalbová. Materiál: cihelné zdivo, hladká omítka různých odstínů šedé, velmi světlé okrovobílé; krytina: taška