měšťanský dům

Řadový dvoupatrový měšťanský dům o třech okenních osách, zastřešený mansardovou střechou s novodobým mansardovým patrem s vikýři. Patra jsou vyložena na drobných kamenných konzolách, podepřených přízedními polopilíři, čímž v úrovni přízemí vzniká mělké podloubí, zaklenuté trojicí stlačených oblouků, zdůrazněných profilací s klenáky v ose. V prostoru podloubí se nachází trojice segmentově završených vstupů, lemovaných profilovanými šambránami. Klasicizující fasáda druhého a 3. patra je komponována v klasickém trojdílném schématu. Průčelí je horizontálně členěno profilovanou kordonovou římsou oddělující přízemí a 1. patro a zvršeno profilovanou vyloženou korunní římsou se zubořezem. Vertikálně je pak rozčleněno vysokým pilastrovým řádem - na pilastry s iónskými hlavicemi doplněnými rozetami, dosedá průběžné kladí. Mezi pilastry jsou symetricky rozmístěné pravoúhlé okenní otvory, lemované širokými profilovanými šambránami, v 1. patře zdůrazněné rovněž trojúhelnými frontony s obdélnými výplněmi ve vlysu a profilovanými parapetními římsami. Okna 2. patra mají pouze šambrány a parapetní římsy. Fasáda je opatřena hladkou omítkou ve světle zeleném tónu.