měšťanský dům

Dům je srostlicí dvou celků. Původně byla jižní část domu o dvou okenních osách třípatrová, zastřešená mansardovou střechou a severní část domu rovněž o dvou okenních osách dvoupatrová, zastřešená mansardovou střechou s vikýři. Po rekonstrukci jsou v současnosti obě části domu třípatrové, ukončené výškově sjednocenou vyloženou korunní římsou, nad níž navazuje mansardové patro s vikýři. Fasády jsou opatřeny barevně sjednocenou hladkou světlu omítkou. Severní prostorově předstoupená část domu je dvouosá, patra jsou vyložena na mohutných dekorativních kamenných volutových konzolách, podepřených třemi přízedními polopilíři. V úrovni přízemí je tak vytvořeno mělké podloubí zaklenuté dvojicí segmentových oblouků. Druhé a třetí patro odděluje vyložená profilovaná kordonová římsa, která dříve byla korunní římsou původně dvoupatrové stavby. Symetricky rozmístěné okenní otvory jsou pravoúhlé, v 1. patře rámované profilovanými šambránami, výrazně vyloženými přímými návojovými římsami a profilovanými parapetními římsami. Okna ve 2. a 3. patře mají pouze parapetní římsu. Jižní prostorově zasunutá část domu je rovněž dvouosá, s jižním nárožím opatřeným nepravou bosáží. V přízemí je pravoúhlý výkladec, vložený do hranolového prostorově předstoupeného tělesa a vedle něj vpravo pak pravoúhlý vstup do domu zdůrazněný úzkým kamenným pravoúhlým portálem s nadsvětlíkem krytým mříží. Vstup ústí do velmi úzké chodby s lehce převýšenou valenou klenbou, ústící k vřetenovému schodišti do pater. Symetricky rozmístěné okenní otvory jsou pravoúhlé, v 1. a 2. patře rámované profilovanými šambránami, výrazně vyloženými přímými návojovými římsami a profilovanými parapetními římsami, okna ve 3. patře mají pouze parapetní římsu. Severní část domu byla původně dvoupatrový dvoutrakt, jižní část domu byla původně třípatrový jednotrakt s přiloženým schodišťovým přístavkem. V 1. patře jižní části domu plackově zaklenutá síň, v druhém patře nepravidelná eliptická klenba, ostatní prostory plochostropé. Nejstarší část stavby představovaly hrázděné konstrukce v úrovni přízemí, jež byly během rekonstrukce z větší části odstraněny. V přízemí severní části jsou v současnosti nově vybudovány obchodní prostory, zahrnující rovněž suterén a první patro, propojené novodobým skleněným točitým schodištěm. V interiérech jsou doposud zachované prvky hrázdění, a barokní částečně malované záklopové stropy ze 17. století. Pod střešní krytinou doposud dochovaná šindelová střecha. V suterénu se nachází částečně zaklenuté historické sklepy.