měšťanský dům

Jednopatrový měšťanský dům se nachází v řadové zástavbě domů severovýchodně od kostela sv. Mikuláše. Budova je zakončena sedlovou střechou krytou pálenými taškami. Na obou stranách je střecha doplněna dvěma pultovými vikýři. Jihozápadní uliční průčelí je v celé ploše hladké, s barevně vyznačeným lizénovým rámem. Fasáda je v přízemí členěna jedním oknem a vstupním portálkem a v patře pouze jedním oknem. K domu patří také část přízemního okna sousedního domu čp. 5. Tento otvor je rozdělen tak, jak to odpovídá poloze vnitřní příčky, která člení původně jednotnou místnost. Levá okenní osa v přízemí i v patře je vyplněna stejným typem okna - špaletovým, dvojitým, dvoukřídlým, s šestitabulkovým členěním. Okolo oken jsou vymalované šambrány. Vstupní dveře osazené v segmentovém záklenku s barevně odlišeným ostěním jsou dřevěné, jednokřídlé, svlakové konstrukce, jejichž lícová strana má ozdobně diagonálně kladená prkna vytvářející kosočtverec. Zcela uprostřed je umístěné kovové klepátko. Nalevo od vchodu je v úrovni soklu prolomeno ještě jedno malé obdélné ventilační okénko opatřené ozdobně kovanou mřížkou. Severovýchodní dvorní průčelí je vzhledem ke svažujícímu se terénu směrem k řece dvoupatrové. Hladce štukově omítnutá fasáda je v obou patrech prolomena dvěma okenními osami, zatímco v přízemí se nachází pouze jeden dveřní otvor vedoucí do polozapuštěného sklepa. Dveře jsou lehce zapuštěny pod úroveň plochy dvorka, takže k nim vedou tři vyrovnávací schody. Dveře jsou dřevěné, jednokřídlé a z dvorní strany opatřené ozdobně kovanou mříží, která je ukotvena v kamenném nadpraží. Po obou stranách dveřního ostění se nacházejí kamenné patníky s nárožním výžlabkem. Dvorní fasáda je doplněna dřevěnými pavlačemi, jejichž zábradlí je vyhotovené z tvarově vyřezávaných prken a vytvářejí tak významný pohledový prvek. Na východním konci obou pavlačí se nacházejí obedněné bývalé suché záchody zřejmě ze dvacátých let 20. století, které už neslouží svému původnímu účelu. Pavlač je zastřešena pultovou střechou, která plynule navazuje na sedlovou střechu domu. Pravá osa dvorního průčelí je v obou patrech okenní. Obě okna jsou dvojitá, dvoukřídlá, osazena v líci fasády, avšak odlišných rozměrů. Okno v prvním patře je menší a členěné na čtyři tabulky, zatímco okno ve druhém patře je o něco větší a členěné na šest tabulek. Levou osu naopak tvoří dveře vedoucí na pavlač, přičemž dveře v prvním patře jsou osazeny v segmentově zaklenutém ostění. Z pavlače v prvním patře vedou na dvorek dřevěné žebříkové schody.