měšťanský dům

Řadový dvoupatrový měšťanský dům o čtyřech okenních osách, zastřešený mansardovou střechou. Patra vymezuje trojice kordonových říms (mezi přízemím a 1. patrem římsa plochá, pod a nad 2. patrem římsy profilované). Průčelí je završeno profilovanou korunní římsou. Vertikální prvek zastupuje armování pásovou bosáží v obou nárožích. Na průčelí jsou pravidelně rozmístěny pravoúhlé okenní otvory. Okna 1. patra jsou lemována šambránami s ušima a s klenákem v ose okna, nad nimiž navazují přímé profilované nadokenní římsy na konzolách dekorovaných reliéfem píšťal a s obdélnou vpadlou výplní ve vlysu. Tyto návojové římsy jsou integrovány do kordonové římsy oddělující 1. a 2. patro. Okna doplňují rovněž profilované parapetní římsy s parapetními výplněmi členěnými vpadlým obdélným polem. Tvarosloví oken 2. patra je poněkud zjednodušeno, okna lemují pouze profilované šambrány bez uší a doplňují parapetní římsy s parapetními výplněmi. Současná podoba přízemí je výsledkem novodobých úprav, novodobý vstup do domu, zdůrazněný pravoúhlou šambránou se v současnosti nachází v pravé krajní ose. Obdobně tvarované šambrány jako je tomu u vstupu lemují rovněž trojici oken v přízemí.