měšťanský dům

Dům čp. 87 se nachází v mírném svahu v jižní části náměstí vedle proluky po zbořeném domu čp. 86. Jedná se o patrový kamenný dům na obdélném půdorysu se sedlovou střechou s polovalbou na severní straně. Průčelí do náměstí je trojosé, v podkroví se dvěma čtvercovými okny bez členění. Okna v patře jsou dřevěná v členění typu T, v přízemí je centrální osa tvořena pravoúhlým vstupem s novodobými dveřmi. Boční osy v přízemí jsou tvořeny dvoukřídlými okny. Ke vstupu vede kamenné dvoustupňové vyrovnávací schodiště. Východní průčelí již postrádá rytmiku, vzhledem k terénní situaci je jižní část přízemí zanořena do terénu. V ose průčelí se v přízemí nachází pravoúhlý vstup s novodobými dveřmi, dále je v přízemí napravo od vstupu obdélné nečleněné okno, směrem doleva se nachází trojice oken, dvě z nich jsou drobná čtvercová okénka a prostřední je větší obdélné okno s ventilací. Patro je prolomeno celkem pěti okny, v centrální ose je poněkud větší než ostatní, dvoukřídlé. Vpravo je jedno okno a vlevo další tři, obdélná nečleněná jednotabulková. Jižní fasáda je vzhledem ke konfiguraci terénu přízemní s jedním obdélným oknem bez členění a dvěma obdélnými okny ve štítu. Podstatnou část západní fasády zakývá sousední dům čp. 88, který je oddělen od čp. 87 soutkou s prampouchy. Část západního průčelí při JZ nároží je volná a obsahuje jedno obdélné okno bez členění. Fasády jsou lemovány malovanými pásovými lisenami. Okna jsou lemovány bílým malovaným pásem. Střecha pokryta šablonami.