měšťanský dům

Průčelí třípatrového 5 osého domu je vertikálně rozčleněno jemnými rizality, spojujícími okna. Jemné štukatury suprafenester obohacují průčelí nad kamenným ostěním oken v 1. a 2. patře. Pod nadokenními zalomenými římsami v 1. patře jsou doplněny plastikami hlav (pravděpodobně od P. A. Felsnera), nesoucích středovou konzolu. V sedlové střeše jsou dva zděné štítové střešní vikýře se zakřivenými rámy a jsou zděny přímo na třípodlažní krovovou soustavu střechy. Další tři meší vikýře obdobného tvaru jsou výše. Na dvorním pětiosém průčelí s lomeným půdorysem, je patrné odbourání dvorních traktů při rekonstrukci domu v době asanace historického jádra v roce 1954. Z průčelí, šikmou zdí se širokými okny vystupující pravá část, je do výše 2. NP na nárožích jednoosé zdi vyztužena přizděnými stupňovitými pilíři. Štítová zeď domu, která do dvora přesahuje hloubku sousedního čp. 509 je bez oken a do úrovně 3. NP zesílená. V přízemí dvorního průčelí domu jsou zásobovací vrata prodejny (bývalého průjezdu) a dvě okna s kamenným ostěním. Okna v patrech jsou osazena na omítku a nemají žádné šambrány. V první ose zleva jsou v patrech otevřené balkony.