měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům tvoří součást severovýchodní fronty historického náměstí Ostrova. Vstupní průčelí orientované na náměstí je prolomeno čtyřmi okenními osami, v přízemí osazen obchodní dřevěný portál historizujících forem s kanelovanými sloupky a konzolkami, vynášejícími předsazenou firemní tabuli. Vstup do prodejny umístěn v pravé krajní ose, vstup do domu v levé krajní ose. Okna v patře jsou obdélná, orámovaná šambránou s obvodovou lištou a uchy, výplně členěné do T, novodobé. Fasáda pročleněna průběžnou kordónovou římsou. Na fasádě je na levé straně při nároží, vedle vstupu do domu vložena kamenná pamětní deska purkmistra Johanna Caspara Wedela z roku 1669, v patře se mezi první a druhou okenní osou zprava dochovala, pod plechovou tabulí ve tvaru kasule s malbou Madony, starší barokní malba Madony přímo na omítce. Sedlová střecha domu se středním větším vikýřem byla původně kryta pálenou krytinou, dnes je zde položena eternitová šablona. Příklad goticko-renesančního měšťanského domu královského města a později sídelního města Šliků. V období vrcholného baroka (1669) byla na fasádu v přízemí osazena kamenná pamětní deska purkmistra Johanna Caspara Wedela, v prvém patře byla realizována malba Madony korunované anděly, později, zřejmě v období pozdního baroka, překryta tabulí plechu kasulového tvaru opět s malbou Madony. Dům tak získal výrazný prvek dekorující barokní fasádu. Zřejmě po roce 1948 byla plechová tabule otočena malbou na omítku a tím byla zachráněna před definitivním odstraněním a zničením.