měšťanský dům

Patrový frontový dům o sedmi okenních osách se sedlovou střechou. Přízemí zdobené pásy, naznačenými ve štuku, odděluje od patra plastická profilovaná římsa. Při hranici parcely je portál s prostorným polokruhem zaklenutým otvorem vjezdu se štukovaným ostěním a zdvojeným klenákem ve vrcholu. Otvor flankují mělké pilastry, naznačené ve štuku, nesoucí plastickou zprohýbanou římsu s vázami. Nad ní je znak rodiny Zeilesenů s motivem šachovnice klenotu. Vpravo od portálu ve středu průčelí výkladce, na pravé straně je vsazen renesanční portál z domu čp. 149, který byl v 70. letech 20. století zbourán. Patro člení dvěma zdvojenými pilastry s naznačenou bosáží, jeho okna mají štukované šambrány s klenáky, zprohýbané nadokenní římsy profilovány, pod okny lemberquiny v plošné stylizaci. V roce 2003 byl na střední část domu nastavěn štít a dva vikýře symetricky posazené z obou stran štítu. Přízemí je upraveno na provozovny, v patře se nacházejí obytné místnosti. Do dvora pokračuje stavba, která historicky souvisí s objektem, novodobě je zastřešen vnitřní dvorek.