měšťanský dům

Řadový obytný dům s hladkým průčelím je krytý sedlovou střechou. Úprava uliční fronty z doby po požáru v roce 1873 spojila tři dvojice oken profilovým ostěním vystouplým štukovým rámem s pravoúhle zalomenými křídly. Profilovaná podokenní římsa byla podložena dvojicí konsol. Táž úprava malých oken v podkrovním prostoru. Dvojice oken vlevo od portálu jsou jen s úzkými profilovanými římsami, okno vpravo s jednoduchým kamenným rámem. Přízemí je členěno kanelovanými pilastry. Z renesanční stavby je zachován portál s oblým pravoúhle zalomeným prutem ve vpadlém obdélném poli, nad ním na středu se nachází dvojitý světlík se šikmo skoseným ostěním. Chodba je plochostropá, vpravo od ní je valeně klenutá místnost s lichou arkádou na konsole. Do dvora vzadu se nachází místnost s široce založenou křížovou klenbou hřebínkovou, za ní je komora se zapuštěným polosloupem a hřebínky. Ve dvoře se nachází přízemní novostavba, která pozbývá památkových hodnot.