měšťanský dům

Přední budova (Vorhaus) je dvoupodlažní a přiléhá okapní stranou k uliční čáře. Zdivo přízemí je z pečlivě skládaného lomového kamene a pravděpodobně pochází se starších etap výstavby objektu před požárem města roku 1873. Dům je opatřen dvěma samostatnými vstupy z náměstí. Do objektu je možné rovněž vstoupit přes zahradu, zadní dům a dvorní křídlo z ulice Šafaříkova. Přední dům kryje sedlová střecha. Stávající tektonické pojetí fasády, včetně reklamního nápisu v úrovni přízemí, jehož fragmenty jsou patrné pod odlupujícími se mladšími nátěry, pocházejí rovněž z konce 19. stol. Vedle jižního vstupu je osazen zdobný výkladec doplněný plechovou stahovací roletou z 1. pol. 20. století. Dvoupodlažní dvorní křídlo je kolmé k přední budově a přiléhá k severní straně parcely a sousednímu objektu č. p. 133. Je kryto pultovou střechou. Zdivo přízemí a prvního patra je z pečlivě skládaného lomového kamene a může opět pocházet ze starších etap výstavby. Na průčelí dvorního křídla byla původně osazena pavlač. Stopy po ní jsou dnes čitelné z kapes, umístěných na fasádě. Třetí částí je nyní přízemní zadní dům (Hinterhaus), jehož delší osa je rovnoběžná s hlavní budovou a uzavírá stavební parcelu z východní strany. Tato budova je rovněž opatřena pultovou střechou. Mezi předním a zadním domem je uzavřený dvůr s autentickým dlážděním lomovým kamenem. Od jihu uzavírá dvůr stěna, která byla společná s domem č. p. 135, který již dnes nestojí. Za zadním domem se nachází na úrovni prvního podlaží zahrada. Z ní je možné vystoupat po kamenném schodišti do Šafaříkovy ulice při severním okraji parcely. Tímto směrem se nachází ca 3,5 m vysoká terasní zeď.