měšťanský dům s baštou

Samostatně stojící zděný patrový objekt na zhruba obdélném půdoryse o délce cca 19,5 m a šířce cca 13 m. Je vybudovaný na bývalých hradbách a integruje do sebe velkou část hmoty podkovovité bašty (městské opevnění rej. č. 17418/8-1052). Fasáda vpravo od bašty ustupuje mírně šikmo vpravo na koruně hradby leží dřevěná pavlač. Objekt je krytý valbovou střechou s eternitovou šablonou. Okna jsou obdélná, dvoukřídlá, dělená na šest tabulek. Hlavním horizontálním prvkem čelní jižní fasády je výrazně předsazená profilovaná kordonová římsa a jednoduchá korunní římsa. Lizénové rámy se širokými svislými lisénami dělí čelní plochu na tři části obsahující 2+1+2 okenní plochy. Třikrát odstoupené šambrány jsou osazené na parapet. Dveře ve třetí ose jsou osazené hluboko ve špaletě. Jsou dvoukřídlé, kazetové s nadsvětlíkem. Boční fasády jsou hladké, kolem oken jsou rovněž šambrány.