měšťanský dům s lékárnou

Jednopatrový dvojdům na uličním nároží. Přízemí původně otevřeno do náměstí čtyřmi arkádami, dnes prosklenými. Ostění arkád profilováno. Přízemí z pravidelných kamenných kvádrů, na nároží lehce sešikmený opěrný pilíř s rýhováním. Přízemí odděleno od prvního patra profilovanou kordonovou římsou. V prvním patře oba domy na nárožích zdobeny sgrafitovou bosáží, č.p. 148 navíc zdobeno sgrafitem i mezi okny. Ć.p 148 má v prvním patře 4 okení osy, č.p. 149 pouze dvě, všechny s kamennou šambránou a nadokenní římsou. Okna druhého patra menší, jednoduchá, s kamennou šambránou. Nad okny druhého patra probíhá sgrafitová výzdoba s postavemi andílků, rostlinnými rozvilinami a medailony. Hlavní profilovaná římsa je nesena konzolkami. Nad průčelím č.p. 148 attikový nístavec završený štítem s rozeklaným frontonem, nese sgrafitový nápis SANIS SOLAMEN AEGRIS IVVAMEN. Nad nápisem zlatá koruna. Boční fasáda v sešikmeném přízemí rýhována. V prvním patře 3+1 pravoúhlá okna se šambránou. V dnes interiéru přízemí zachovány křížové klenby. Datační nápisy na ústředním sgrafitu na domu č.p. 148: Aedificatum a.d. MDCCLII Renovatum a.d. MDCCCLXXXIV Renovováno 1957