měšťanský dům U apoštolů

Jednopatrový zděný omítaný nárožní dům se zachovalým podloubím, situovaný na Náměstí na rozhraní Komenského a Křížkovského ulice. Objekt s mansardovou střechou. Podloubí klenuto valeně s výsečemi. Hlavní průčelí členěno v patře dvěma obdélnými, pravoúhle zakončenými okenními osami, lemovanými šambranami se štukovou reliéfní výzdobou. Boční fasádu člení sedm okenních os. Mezi nimi figurální reliéfy Krista a apoštolů. Patro od přízemí odděleno kordonovou římsou. V interiéru v ose vstup, pravoúhle zakončený, vlevo místnost klenutá valeně, chodba valeně s lunetami, předělena příčkou. V místnosti za příčkou vpravo od chodby valená klenba s dochovanými stlačenými slepými arkádami na konzole po pravé straně stěny. Vzadu mázhaus, z něhož vlevo vstup do sklepa - klenut valeně s výsečemi a valeně, zdivo smíšené. Vpravo nástup na schodiště do patra, nadklenuto valeně kónicky. V patře místnosti plochostropé, dochován světlík. Novodobá zděná omítaná obdélná jednopodlažní přístavba, krytá pultovou střechou, na celé dvorní parcele, novodobé trámové stropy.