měšťanský dům U mouřenína

Jednopatrový nárožní dům o pěti okenních osách se třemi oblouky arkád. Průčelí má bílou fasádu. Horizontální členění zajišťuje jednoduchá kordonová římsa nad přízemím. Přízemí prolomeno třemi oblouky polokruhově zaklenutých arkád. Pilíře zpevněny z vnější strany mohutnými opěráky. Šestitabulková křížová okna osazena do šambrán s ušima a jednoduchým parapetem. Průčelí do boční ulice prolomené v přízemí jedním obloukem polokruhově sklenuté arkády a jedním segmentově zakončeným oknem, v patře dvěma okny (jedno širší, šestitabulkové) totožnými s výše popsaným schématem. V nároží v místech kordonové římsy ústupek, v němž poprsí mouřenína s nápisovou páskou (Šamánková-„1551 (7)“ ). Dům je v patře napojen spojovacím křídlem a dvěma prampouchy s domem čp. 123. Boční fasáda hladká s okny osazenými ve výřezech bez šambrán. Podloubí je zaklenuto třemi poli křížové klenby. Stěna přízemí prolomena třemi vstupními otvory s polokruhovým záklenkem. Výplně novodobé. Jednopatrové dvorní průčelí o pěti okenních osách s bílou hladkou fasádou bez architektonického členění. Čtyřtabulková (šestitabulkové ve 2. ose 1. patra) okna osazena ve výřezech bez šambrány. Ve 2. ose přízemí prolomen vstup se segmentovým záklenkem. V 5. ose přízemí pravoúhlý vstup s novodobým schodištěm. K 1. ose přiléhá přízemní přístavba s pravoúhlými dveřními vstupy a pultovou eternitovou střechou. Střecha mansardová, krytina eternitová. Krov vaznicový, na půdu vedou klasicistní kované dveře.