měšťanský dům U tří knížat

Řadový dvoupatrový nárožní dům sestávající ze dvou křídel, průčelí do ulice Minoritské je sedmiosé, do ulice Jánské pětiosé, střechy jsou sedlové. Obdélná průčelí jsou výrazně horizontálně členěna dvojicí kordonových říms a vyloženou profilovanou korunní římsou nesenou sledem dekorativních konzol. Soklová zóna je opatřena pásovou rustikou a do ulice Minoritské prolomena symetricky umístěnými vstupy s půlkruhovým záklenkem, v ulici Jánské pak ve třetí ose střídanými hlavním vstupem a u krajních dvou os novodobými výkladci. V patrech se nacházejí pravidelně rozmístěné pravoúhlé okenní otvory. Okna jsou sdružená s návojovými římsami na konzolách a reliéfními výplněmi pod parapetními římsami. Úsporný historizující dekor variuje motiv drobné kruhové rozety, která se opakuje ve cviklech vpadlých portálů kolem vstupů v přízemí, ve výplních pod nadokenními a parapetními římsami, pod kordonovou římsou oddělující první a druhé patro i mezi konzolami korunní římsy. Hlavní historický vstup do domu z ulice Jánské je zdůrazněn obloukově zaklenutým kamenným portálem a nad ním v ose balkónem na mohutných konzolách, opatřeným dekorativním kovovým zábradlím. V interiérech přízemí jsou dochovány historické klenby. V přízemí hluboká síň zaklenutá valenou klenbou, za ní čtvercová místnost zaklenutá křížovou klenbou, obě tyto klenuté místnosti mají klenby z doby barokní. Po boku síně obdélná místnost zaklenuta gotickou křížovou klenbou na přízedních pilířích z 2. poloviny 14. století. Další interiéry jsou pozdější. Dvorním traktem je dům propojen se sousedním domem Jánská 20.