měšťanský dům U zlaté štiky

Objekt je umístěn v nárožní poloze v jižní frontě Karlova náměstí, v jedné rovině s domy na východě, před domy na západě (Pražská ulice) je o jednu osu předsunut. Jedná se o dvoupatrový dům s podloubím, krytý v přední části valbovou střechou rovnoběžnou s ulicí. Zadní část kryjí dvě rovnoběžné sedlové střechy, postavené kolmo k uličnímu průčelí. Velmi bohatá dekorativní fasáda o šesti okenních osách je traktována lizénovými rámci, přecházejícími v pilastry, okna jsou zdůrazněna bohatě profilovanou nadokení římsou a parapetními výplněmi. Fasáda dvorního průčelí, která se otevírá arkádami, je jednoduše pojatá. Dům má tradiční trojdílnou dispozici, se symetricky umístěnou chodbou. Předmětem ochrany je dům čp. 7 a k němu náležející pozemek.