měšťanský dvojdům

Areál dvojdomu se skládá z domů čp. 126 a čp. 157. Jižně položený dům - čp. 126 - je dvoupatrový a má fasádu barokního původu, kterou uzavírá trojúhelníkový štít s volutami po stranách (dekorativní články - šambrány s lištou, parapetní dekorativní desky, zalamované nadokenní římsy s reliéfními hlavami, páskový ornament, pilastry s akantovými hlavicemi). V líci fasády jsou osazená dvoukřídlá ven otvíravá šesti, respektive osmi tabulková okna. Severně položený dům - čp. 157 - je též dvoupatrový s jednoduchou historizující fasádou. Okna jsou stejná jako u sousedního domu, v levé části přízemí je umístěn vstup společný pro oba domy. Předmětem ochrany je dům čp. 126, dům čp. 157 a k nim náležející pozemky.