městské lázně Lázně II.

Rozsáhlá budova poblíž pavilonu Solného a Lučního pramene, se symetricky rozvinutou kompozicí hlavního průčelí. Čtyřkřídlá jednopatrová stavba (původně Lázně IV. “Kaiserbad”) má ve středu vyšší část s portikem, zastřešenou kupolí, a po obou stranách křídla půdorysně ve tvaru U se sedlovými střechami a nízkými atikami u průčelí bočních traktů. Severní křídlo při ulici 5. května je prodlouženo směrem k železniční trati. Novorenesanční architektonické členění má v přízemí průběžnou rustiku s archivoltami nad kruhově zaklenutými okny. V 1. p. člení střední tříosá sloupová edikula a nárožní bosáž. Okna bočních křídel jsou rovněž půlkruhově zaklenutá s archivoltami, u postranních částí s meziokenními pilastry, nesoucími kladí s hlavní římsou. Hlavní část ukončuje vysoká mansardová necková střecha, na bočními pavilony kryje pohledově nízká soklová zídka zdobená štuk. festony a vázami.