městský dům

Třípodlažní (v přední části čtyřpodlažní) řadový dům, hlavní průčelí do náměstí, boční do ulice. Střecha sedlová. Hlavní průčelí: čp.30 a 31 tvoří jednotný kompoziční celek. Do náměstí 4 osy, do ulice 14 os. V ulici krjní dvě osy a v dvojicích a na mělkém rizalitu výrazné horizontální členění mohutnou profilovanou kordonovou římsou, průběžně profilovanou podokenní římsou v 2.n.p. Mohutnou korunní římsou profilovanou na hran.konzolách a mohutnou římsou nástvby 4.n.p. v přední části domu (do náměstí a 4 osy do ulice). Mohutná atika štítu členěná kuželkami. Vertikální členění - vysoká - řád toskánských pilastrů s postamenty a rizalitem nad hlavicí. V parteru pásová rustika do náměstí a 1.osa do ulice půlkruhově zaklenuté výkladce vpadlé v obdél.polích. Nad výkladci a okny v dalších osách klenáky. Okna v 2. a 3.n.p. - profilované šambrány s ušima a parapetními výplněmi. V hlavním průčelí a dvou krajních rizalitech do ulice v úrovni 2.n.p. mohutné suprafenestry s prolamovanými frontony. V hlavním průčelí dvě střední osy sdruženy ve dvojici. 4.n.p. okna v šambráně s volutovýma ušima a klenákem, bohatší rostlinný dekor na pilastrech. Mizí klasické členění. Atika dělena v poměru 1:3:1, na dělících sloupcích osazeny vázy, střední dvě ve vejčitých otvorech štítu, křídla esovitá, tympanon protržený, segmentově vzdutý uprostřed protržení podstavce na volutové konzole s plastikou beránka. Uprostřed štítu polygonální okno. Nad pravým rizalitem v ulici atikový štítek se vzdutým středem.