městský dům

Dvoupatrový objekt obdélného půdorysu, pětiosé průčelí, v 1. ose vlevo vchod. Mezi okny přes celou výšku průčelí šest sloupových pilířů, nahoře abakus nesoucí římsu. Nad vchodem a nad posledním oknem v přízemí rovná předsazená stříška, na ní socha lvice, na hřbetě sedí dítě s kyticí květů a plodů v náručí. Ve středu v 1. patře segmentově vypouklé šestidílné okno, nad ním ve 2. patře vpadlý balkon, jinak před každým oknem v obou patrech malé balkony s kruhovými otvory s mřížkami. Nad římsou pokračují sloupové pilíře a nesou stříšku s atikou. Zadní průčelí pětiosé, hladké, třípatrové, ve 3. ose zprava ve 2. patře balkon. Střecha sedlová, hřeben rovnoběžný s ulicí, krytá bobrovkami. Pod předsazenou mohutnou římsou na průčelí nad okny kruhová světla. Světle žlutá omítka, dole šedý sokl.