městský dům

Dům obdélného půdorysu, delší stranou orientován do ulice. Má sedlovou střechu, nad dodatečnými přístavky na severní stranu střechy pultové. Je jednoposchoďový, podsklepený, omítnutý břízolitovou omítkou světle okrové barvy. Průčelí do ulice na jihovýchodní stranu má hlavní vstup ve střední ose přístupný dvoukřídlým schodištěm. Nad vstupem je balkon na dvou kanelovaných pískovcových sloupcích nahoře s prstencem a pseudodórskou hlavicí, dole s vysokou patkou. Balkon má na zábradlí historizující železnou dekorativní mříž a pod ní klasicistní římsu. Průčelí je pětiosé v obou poschodích. V přízemí střední osy je vstup novými dvoukřídlými prosklenými dveřmi. Portálek vstupu je z místního bílého jemnozrnného pískovce, stejně jako sloupky balkonu, je bez profilu a nahoře má stlačený segment. V přízemí i poschodí stejná okna- velká, na výšku, s profilovaným kamenným předsazeným parapetem. Šambrány hladké, v maltě. Okna nahoře se stlačeným segmentem, čtyřtabulková čtyřkřídlá, dovnitř otvíravá. Přízemí je od poschodí odděleno jednoduchou pásovou lisénou, nahoře oplechovanou. Profilovaná korunní římsa je široká, klasicistní, nad ní v průčelí trojúhelný štít s římsou v rocích přerušenou. Strana severovýchodní má v přízemí čelně vpravo 2 osy oken, v poschodí čelně vpravo jednu osu okna. Okna na výšku, s kamenným parapetem bez profilu, zapuštěná, čtyřkřídlá, čtyřtabulková, dovnitř otvíravá. Korunní římsa ve třetině délky přerušená u začátku přístavby. Za ní k severnímu průčelí pultová střecha nad přístavkem z novější doby. Strana severní má přístavky, v přízemí ve střední části. Přízemní přístavek vstupu s pultovou oplechovanou stříškou má ze severní strany vstup novými jednokřídlými dveřmi, ze severu má velké jednotabulové okno, mírně na výšku. Za přístavkem vstupu přístavek poschoďový. V přízemí má dvě osy oken již popsaný na severovýchodní stranu. Za pultovou střechou přístavby je zbytek původního štítu se segmentovým oknem a více tabulkami skla v paprscích. Na severozápadním nároží je přístavek s pultovou střechou a jedním velkým oknem na výšku (stejným jako již popsané) a pod ním vstup jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Nad vstupem malé jednotabulkové (osvětlovací) okno na šířku. Vlevo dveří stejné malé okno na výšku a pod střechou malé okno na šířku. Západní strana členěna čtyřmi lisénovými poli, má přístavek s pultovou střechou. Na nároží je zvednutý nad původní střechu a v něm malé obdélné okno na výšku, ale bez kamenného parapetu. V dolní části zapuštění okna oplechováno.