městský dům

Dvoupatrový nárožní dům o čtyřech okenních osách do ul. Stanislava Opočenského, s hladkým zmodernizovaným průčelím, zakončeným atikovým nízkým patrem. Střecha valbová. Do domu se vchází z Hradební ulice pozdně empirovým zvýšeným portálem, půlkruhově zakončeným na pilířích s volutovými hlavicemi. Vedle vchodu je osazena kopie románského portálu z 13.století. V přízemí domu je široká a krátká chodba, zaklenutá plackou a dvěma poli křížové klenby, odkud se nastupuje ke schodišti, podepřenému v přízemí i v patře sloupkem a osvětlenému světlíkem. Chodba na podestě 1.patra je rovněž zaklenutá třemi poli křížové klenby. Pod schodištěm se vstupuje do sklepa přístupného uvnitř z úzké chodby půlkruhovým kamenným portálkem. Obytné místnosti jsou plochostropé.