městský dům

Dům na podélném půdorysu má malou předzahrádku, za domem je zahrada a dvůr. Hlavní fasáda do ulice je jedenáctiosá, s levými krajními osami dodatečnými. Původní střední tři osy vymezuje mírný rizalit a trojúhelný štít ve střeše. Prostou fasádu člení jen kordonová římsa, okna jsou rámována páskovou šambránou, v patře s nadokenními římsami. Na střední ose rizalitu je vstup s kamenným ostěním, nad ním je na krakorcích nesený balkon, chráněný prutovým klasicistním zábradlím. Dvorní průčelí bylo novodobě upraveno. Přízemí je díky vyzvednuté terase na zahradě zapuštěno, chráněno novodobou skleněnou pultovou střechou. Je členěno stlačenými oblouky, které nesou pavlač s prutovým zábradlím v patře. Ze sedlové střechy na obou stranách vybíhají novodobé vikýře. Po pravé straně na dům navazuje přízemní přístavek do ulice členěný slepými okenními osami,nad korunní římsou s atikou s balustrami. V druhé části je členěn slepými arkádami rytmizovanými pilastry. Mezi oběma částmi jsou vrata, nad kterými je pole se štukovým reliéfem festonu a vavřínového věnečku. Areál domu uzavírá zděné sloupkové zábradlí, Pole vyplňují střídavě zapuštěné a zašpičatělé pruty spojované volutovými motivy. V domě bydlel Hanuš Schweiger.