městský dům

Dvoupatrový dům na místě renesančního objektu na středověké parcele, o čtyřech okenních osách se dvěma oblouky podsíně, se střechou pultovou zvalbenou do ulice i do dvora. Fasáda 4 osá, pozdně klasicistní, v parteru dva oblouky podsíně, pásově hlavice hranolových pilířů. V loubí křížové hřebínkové klenby s parabolickými čely. Do domu vede kamenný klasicistní portál. Ze stejné doby jsou i dvoukřídlé dveře se světlíkem členěným paprsky. Při podloubí je valeně klenutý prostors výsečemi, podélná osa klenby je rovnoběžná s ulicí. Patra nejsou pozoruhodná. Všechny výplně otvorů novodobé. V patrech 4 okenní osy, okna lemována jednoduchými šambránami v 1. patře s uchy. Kordonová římsa, jednoduchý lisénový rám. Zadní budova byla přiražena k hradbě. Jihozápadní stěna má gotické zdivo.