městský dům

Jednopatrový dům v mírně svažité nárožní poloze se do náměstí obrací čtyřosým průčelím s asymetrickou vstupní osou, kdežto podélná, hloubkově orientovaná boční stěna je šestiosá, s dvojosým plochým středním rizalitem. Blokově řešená stavba má valbové zastřešení s moderní krytinou z ražených tašek. Podkroví prosvětlují střešní okna. Fasády mají jednotné neoklasicistní provedení. Přízemí, postavené na hrubě omítané podnoži suterénu, je opatřené kamenem obloženým soklem a kvádrovou omítkovou bosáží. V ní se uplatňují vysoká obdélná okna a vstup jen jako výřezy, s úzkým ustupujícím orámováním a plastickými klenáky s maskarony. Původní dvoukřídlé dřevěné dveře mají dekorativní historizující provedení s kazetovými výplněmi a ozdobnou mříží zasklení. Patro, jako piano nobile, má hladkou fasádu do náměstí s trojicí oken v edikulových rámech a nad vstupem balkon, nesený dvěma dekorativními volutovými konzolami. Kamenné balustrové zábradlí balkonu je v nárožích zdobeno kamennými vázami. boky průčelí a vstup na balon flankují bosované pilastry s kompozitními hlavicemi, které nesou nízké kladí, jehož vlas traktují řídce rozmístěné konzolky. Vysoká okna ve stuhových šambránách podtržená parapetními římsami završují trojúhelné frontony na konzolkách (ankony). Parapetní výplně oken zdobí reliéfní rostlinné festony. Akcentem boční fasády je rizalit, jehož dvojice oken v patře rizalitu v kontrastu s ostatními okny segmentové frontony.