městský dům

Jednopatrový klasicistní městský dům tvoří součást jednotné jižní fronty náměstí, do dnešní podoby přestavěné a stabilizované po požáru města v r. 1824. Na sousední domy navazuje podloubím, otevřeným do náměstí dvěma oblouky na hranolových pilířích s římsovými hlavicemi. Jednotícím prvkem uliční fronty je i výška domu, jednoduchá hladce omítaná fasáda s řadou čtyř výškově obdélných oken v patře a sedlová střecha, navazující průběžně na ostatní domy, dělené pouze zděnými požárními štíty. Fasáda je jednoduše členěná mezipatrovým hladkým pásem a ukončená korunní římsou. Archivolty stlačených oblouků podloubí jsou vyznačené pouze barevně, původně byly ve vrcholu doplněny vrstveným klenákem, podpírajícím kordonový pás.Okna v patře mají omítkové šambrány s lištou, původně postavené na parapetní římsy. Přízemní stěna domu v podloubí má již modernizovanou úpravu bez autentických dveří či výkladců (býval zde jeden výkladec s vchodem do krámu, 1 okno a průjezd s vraty do dvorku a pekařské dílny.