městský dům

Jednopatrový klasicistní městský dům tvoří součást jednotné jižní fronty náměstí, do dnešní podoby přestavěné a stabilizované po požáru města v r. 1824. Na sousední domy navazuje podloubím, otevřeným do náměstí dvěma stlačenými oblouky na hranolových pilířích s patkami a římsovými hlavicemi. Jednotícím prvkem uliční fronty je i výška domu, jednoduchá fasáda s řadou čtyř oken v patře a sedlová střecha, navazující průběžně na ostatní domy, dělené pouze zděnými požárními štíty. Fasáda má novodobou úpravu bez původního členění, pouze s vyznačeným orámováním plochy 1. patra. Podloubí je zaklenuté dvěma poli plackových kleneb do pasů. V přízemí se zachovaly klasicistní pískovcové portály s ozdobnými klenáky. Domovní vstupní dveře mají kvalitní klasicistní řemeslné provedení s vějířovým motivem nadpraží a sloupkovou klapačkou.