městský dům

Objekt v řadové zástavbě na náměstí, jednopatrový s podloubím. Sedlová střecha s eternitovou krytinou má hřeben rovnoběžný s uličním průčelím. Průčelí do náměstí člení 4 okenní osy nad dvěma arkádami podloubí. Oblouky loubí plochého eliptického tvaru nesou robustní hranolové pilíře s deskovými abaky. Archivolty lemuje hladký pásek. Omítka v přízemí, zvlněná svislým rýhováním a v patře plastické geometrické členění odpovídá období mezi dvěma světovými válkami (20.stol.). Na mezipatrový vlys nasedají geometrizované edikuly s kanelovanými pilastry, tvořící orámování obdélných oken. V podloubí se uplatňují hladce omítané křížové klenby s hřebínky. Prosklený výkladec se vstupem do prodejny a vjezdová vrata svým utilitárním provedením narušují historické prostředí. Na hlavní hmotu domu navazuje přízemní objekt skladiště obchodu, zcela nová konstrukce, plocha střechy pokrytá lepenkou. Na něj pak budova původního chléva, dříve samostatný objekt s hřebenem střechy rovnoběžným s hřebenem hlavní budovy a tedy náměstí. Příčný trojtrakt s průjezdem uprostřed a klenutými místnostmi po obou stranách. Sedlová střecha krytá eternitem. Z průjezdu vede starý kamenný portálek (18., 19.stol.).