městský dům

Patrový městský dům, v přízemí zděný, v patře roubený, s hlavním štítovým průčelím orientovaným do náměstí a s podélnou boční podsíní. V přízemí štítového průčelí je ve stěně prolomeno, při nároží, jedno obdélné okno, v patře jsou tři obdélná okna. Okenní otvory v patře jsou rámovány dekorativně vyřezaným prkenným obložením. Okna jsou dřevěná dvoukřídlá, dělená do šesti tabulek. Podélná boční, do ulice orientovaná stěna je v přízemí u patře pětiosá, s nepravidelně rozloženými osami. Na prvních třech osách v přízemí jsou obdélné okenní otvory, rámované šambránou. Okna jsou dřevěná, zdvojená, dělená pomocí "T" do tří polí, stejná jako jediné okno v přízemí štítového průčelí. Na čtvrté a páté vstupy. V prvním případě, zhruba na středové ose stěny, se jedná o obdélný, trojlaločným segmentem sklenutý otvor, nad nímž je stejně sklenutý nadpražní otvor, dělený do tří tabulek. Dveře jsou dřevěná dvoukřídlá. Druhý vstup je obdélný, dveře jsou dřevěná dvoukřídlá. Oba vstupy jsou vymezeny kamennými portály. Patro je členěno pěti obdélnými okenními otvory, stejnými jako ve štítové stěně. Rovněž dekorativní rámování i typ dvoukřídlého okna děleného do šesti tabulek je stejný. Okenní osy pouze zhruba korespondují s otvory oken a dveří v přízemí. Ve střešním plášti je mezi čtvrtou a pátou osou vynesen menší, sedlovou stříškou krytý vikýř se čtvercovým, křížem děleným okénkem do ulice. Zadní štítová stěna přiléhá k sousednímu patrovému domu a pohledově se, s výjimkou části boční stěny do ulice vysazeného patra, neuplatňuje. Zadní, do dvora orientovaná podélná stěna je půdorysně na druhé až páté ose ustoupena, v patře pak v celé délce běží pavlač s novodobým, z latí sbitým zábradlím. V přízemí je do dvora veden vstup obdélnými dveřmi zasazenými do kamenného portálu. Vlevo ode dveří je menší, obdélně, segmentově zaklenuté okno. Vlevo ode dveří se nacházejí tři stejná okna, původní, patrně obdélné okenní otvory byly rozšířeny do stávajících, téměř čtvercových otvorů. Okna jsou dřevěná novodobá, dvoukřídlá. V patře se nad nimi nacházejí tři původní, obdélná okna, zdvojená, vnější osazená v líci, typově stejná jako v protější podélné stěně. Okenní otvory v patře rámuje prosté prkenné obložení. Přístup na pavlač je obdélnými, poměrně úzkými dveřmi, vedenými nad vchodem v přízemí. Vlevo od těch dveří se nacházejí v nestejné výšce dvě malá čtvercová okénka. Střecha je sedlová s námětky, pokrytá nově beronitovou krytinou. Stěny prvního patra jsou v obou štítových a v do ulice orientované stěně bedněny vodorovně kladenými prkny, ve stěně do dvora pak svisle bedněnými.