městský dům

Patrový dům s dvoupatrovou věží se nachází SV od náměstí, přímo na zbytku bývalého opevnění. Hlavní část tvoří dvoukřídlý objekt tvaru L, z něhož vystupuje oválná bašta jako podnož věže. Dům obklopuje ze 3 stran uzavřený dvůr, jehož V stranu tvoří přízemní křídlo k němuž bylo novodobě přistavěno ještě další, uzavírající dvůr z JV. Střechy jsou sedlové, taškové; nad půlválcovou věží je střecha jehlancová. Fasády jsou prosté, členěné pouze soklem, kordonovou a korunní římsou. Okna jsou obdélná, rámovaná šambránami. Trojosé průčelí věže je členěno lisenami, nesoucími konzolovou korunní římsu a okna ve 2. patře jsou ukončena oblouky. SV fasáda je v přízemí tvořena režnou kamennou hradební zdí. Obdélný vstup je umístěn ve dvorní části. Interiéry jsou částečně klenuté, částečně plochostropé. Předmětem ochrany je dům čp. 211 - stavba a pozemek st.p.186/2.