městský dům

Dvoupatrový nárožní dům obdélného půdorysu, leží ve střední části Z fronty náměstí na V-Z ose. Střecha je valbová, krytá šablonami. Fasády jsou prosté, členěné v přízemí soklovou římsou, lisenovými patrovými římsami a ukončené korunní římsou s ornamentem připomínajícím vejcovec. Jižní průčelí je ve střední části zvýrazněno mělkým trojosým rizalitem. Fasády jsou členěny 4 x 9 pravidelnými okenními osami. Okna jsou obdélná, rámovaná mírně vpadlou paspartou, pod většinou oken do ulice je umístěn symetrický štukový ornament. Přízemí je z jižní strany členěno rustikou a na východě je zakryto prosklenou výlohou. V levé části jižního průčelí je umístěn původní vstup do obchodu zakončený segmentovým obloukem s výrazným vrcholovým klenákem. Ve střední části jižního a v levé části východního průčelí jsou umístěny obdélné novější vstupy. Na jižní fasádě jsou v 1.patře při nároží umístěny obdélné sluneční hodiny v mírně vpadlém rámu s prohnutou horní stranou, nesoucí dataci 1807 (MDCCCVII).