městský dům

Řadový jednopatrový dům s půdním polopatrem předstupující na východní straně v šíři jedné osy před ustupující uliční čáru. Tříosé uliční průčelí je v přízemí prolomeno dvěma velkými segmentově zaklenutými výkladci a uprostřed segmentově zaklenutým vstupem a na předstupující východní boční straně segmentově zaklenutým okenním otvorem. Všechny otvory mají profilované šambrány, na profilované šambráně vstupu se namísto klenáku nachází maskaron. Průčelí v patře oddělené profilovanou kordonovou římsou je prolomeno 3 pravoúhlými okenními otvory + 1 na východním bočním průčelí. Okenní otvory jsou opatřeny profilovanými šambránami s dekorativními pásy vejcovce a perlovce, obdélné suprafenstry pod vyloženými profilovanými návojovými římsami nesou bohatý štukový dekor, parapetní výplně pod vyloženými parapetními římsami jsou členěny pravoúhlými vpadlinami, do nichž jsou umístěny vystupující obdélníky a uprostřed kruhové medailony s plastickými dívčími hlavičkami. Průčelí půdního polopatra je prolomeno sdruženými okenními otvory obdélného tvaru se zkosenými špaletami posazenými na průběžné parapetní římse. Sdružené okenní otvory jsou rámovány společnými šambránami zdobenými přetínavými pruty, vertikální prut prochází i po dělícím pilířku mezi okny. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou doplněnou pásem zubořezu. Na dům kolmo navazuje patrové dvorní křídlo obdélného půdorysu. Úzký dvorek při dvorním křídle se na severu zalamuje a pokračuje větší obdélnou plochou ve východním směru vymezenou vysokou ohradní zdí, na ploše severní části dvora se nachází nehodnotná účelová zástavba.