městský dům

Dům se nachází v mírném svahu v severní části Denisovy ulice v západní uliční frontě, jižní průčelí se obrací do ulice Čsl. legií. Na severní polovinu západní fasády navazuje zhruba obdélný dvůr. Nárožní zděný částečně podsklepený přízemní dům o 4 x 5 osách na zhruba čtvercovém půdorysu, krytý sedlovou střechou s jednou zalomeným hřebenem rovnoběžným s ulicemi (nad JZ částí dispozice hřeben snížený), krytina z eternitových šablon. Štukové omítky fasád bez členění, pouze sokl hrubě omítnutý. Na východní straně jednoduše podseknutá římsa, na jihu položena koruna zdiva o něco výše. Východní průčelí do Denisovy ulice pětiosé, ve 2. ose zleva žulový portál se stlačeným záklenkem s odrazníky, na stojkách rytá zrcadla s vykrojenými rohy, v patách záklenku římsky, ve vrcholovém klenáku vyrytý oválný terč. Vlevo od portálu obdélný vstup do prodejny, vpravo dvojice oken se vstupem uprostřed. Jižní průčelí do ulice Čsl. legií čtyřosé, okna obdélná; v pravé polovině průčelí 2 zhruba čtvercová okna do podkroví.