městský dům

Rozlehlý zděný omítaný nárožní čtyřpatrový dům se secesní fasádou ovlivněnou prvky moderny. Fasáda do náměstí pětiosá, krajní osy zvýrazněny trojbokými plochými arkýři, procházejícími třemi podlažími, završenými v úrovni 4. patra balkónky. Přes tři střední osy ve 2. patře probíhá v půdorysu mírně vypouklý balkón s kovovým secesním zábradlím. Nad středními osami průčelí zděný štít v podobě trojlistu, nad bočními osami drobnější štítky segmentové. Boční průčelí do Zbrojnické ulice je osmiosé. 1. osa zleva v půdorysu mírně vypouklá, v 1. patře s reliéfem „Čtvero ročních počasí“, v ostatních patrech s trojicí úzkých oken. 3. a 7. osa zleva zvýrazněny plochými trojbokými arkýři, probíhajícími 2. a 3. patrem a krytými oplechovanými stříškami. V 5. ose zleva vstup, v jeho nadpraží další keramický reliéf, nad ním ve 2. patře segmentový balkónek s kovovým zábradlím. Okna 1. patra do Zbrojnické ul. široká se segmentovými záklenky, ostatní okna obdélná. Celé přízemí objektu novodobě obloženo kamennými deskami (původní výkladce byly tvořeny plochami ze skleněných tvarovek). Fasády zdobeny jemným secesním dekorem ve vpadlých polích. Korunní římsa mírně vysazena. Mansardová střecha s kupolí je kryta plechem.