městský dům

Zděný omítaný nárožní dvoupatrový dům o 7 okenních osách do náměstí a osmi do Dřevěné ulice. Střecha valbová do úhlu, krytá taškami se dvěma řadami pravoúhlých valbičkami zastřešených půdních okének. Dům stojí na dvou gotických parcelách. Fasády hladké, okna většinou sdružená, mají profilovaná ostění a hrubé podokenní římsy, v 1. patře i nadokenní přímé profilované římsy. Korunní římsa výrazná bohatě profilovaná. V ose přízemí do náměstí hlavní bosovaný portál s rolverkovou kartuší v klenáku, chráněný přímou profilovanou nadpražní římsou, nesenou dvojicí konzolek. V krajních osách přízemí po jednom stejně řešeném, ale menším bosovaném portálu – v nich umístěny výklady. Mezi portály obdélná okna v kamenném ostění s podokenními a profilovanými nadokenními římsami. Ve 3. ose zprava do Dřevěné ulice umístěn prostý pravoúhlý vchod, nad ním ornamentální vlys.